Activiteiten

Als motorclub moet je natuurlijk activiteiten op de kalender zetten. Al aan het eind van het seizoen komen de toercommissies van de omliggende motorclubs bij elkaar. De diverse data van toertochten, treffens en andere evenementen worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd om zo dubbelingen te voorkomen. Tijdens deze vergadering wordt ook de datum van het gezamenlijke winterfeest vastgesteld. Deze wordt georganiseerd door een van de deelnemende motorclubs en is bedoeld voor alle meewerkende motorclubs.

Gezamenlijke motorfeest (februari)

Dit feest dat elk jaar door een van de buurtclubs wordt georganiseerd staat in het teken van de “opening van het motorseizoen”. Het drukst bezochte feest van het jaar! Het is altijd weer erg gezellig de leden van de andere clubs weer te ontmoeten.

Brunch toertocht (april)

Een toertocht van ca. 150 kilometer. De toertocht is bestemd voor leden en niet-leden van IMC Wisent. Voorafgaand aan deze tocht is er voor de leden de mogelijkheid om deel te nemen aan een brunch. Aansluitend hierop kan de toertocht worden gereden. Start vanaf 12.00 uur. De toertocht wordt verreden op een zondagmiddag in april.

 

Woensdagavond rit (april-september)

De woensdagavond rit is een korte toertocht van ca. 100 tot 120 kilometer die vanaf eind april tot eind september om de week wordt verreden. De woensdagavondrit is bestemd voor leden en niet-leden van IMC Wisent. De rit is goed te rijden in de avond en wordt sinds 2009, 10 keer per jaar verreden. Al deze routes zijn beschikbaar op GPS.

2-3 daagse toertocht (mei-juni)

Een geheel door onze toercommissie uitgestippelde route naar een mooie bestemming in het weekend na Hemelvaart (vrijdag-zaterdag-zondag). We hebben o.a. verschillende locaties bezocht zoals Limburg, Attendorn (duitsland), Winterberg, de Harz, het Westerwald en de Ardennen. Iedereen kan zijn of haar eigen tent meenemen om te kunnen overnachten op de camping en tevens is er tegenwoordig de mogelijkheid om ergens binnen te kunnen slapen. Deze toertochten zijn een mooie gelegenheid om ook eens verder van huis de omgeving te verkennen. Je staat versteld van de mooie wegen die je daar kunt aantreffen. De tochten zijn meestal tussen de 300 en 400 kilometer lang.

Treffen I.M.C Wisent (juni)

Dit 3 daagse treffen vindt plaats in het weekend voorafgaand aan de TT van Assen. Dit treffen is georganiseerd voor iedereen die van motorrijden houdt. Onder het genot van een biertje en een band lekker ouwehoeren bij het kampvuur.

TT Assen op groot scherm in Bull’s Place (juni)

Voor alle motorliefhebbers die niet bij het live spektakel op het TT circuit aanwezig kunnen zijn wordt het clubhuis ’s morgens al geopend om live op groot scherm de TT mee te kunnen maken. In de middag wordt er een BBQ georganiseerd. Zowel leden als niet-leden zijn welkom in Bull’s Place.

Gezamenlijke toertocht (juli)

Een toertocht van ca. 200 a 250 kilometer. De toertocht wordt elk jaar door een andere buurtclub uitgezet en is bestemd voor leden van IMC Wisent en omliggende motorclubs. Na afloop vindt er een BBQ plaats. De toertocht wordt verreden op de zondag.

I.M.C Wisent toertocht (augustus)

Een toertocht van ca. 250 a 300 kilometer. De toertocht is bestemd voor leden en niet-leden van IMC Wisent. De omliggende motorclubs krijgen voor deze toertocht een uitnodiging. De toertocht wordt verreden op de zondag.

Kroamschudd’n (september)

Elk jaar in het 3e weekend van september wordt onze nieuwe aanwas van Wisentjes en natuurlijk niet te vergeten 50-gers middels een escorte opgehaald van huis en naar Bull’s Place geëscorteerd. Hier staat voor de Wisent kinderen een springkussen ed. klaar en wordt onder het genot van koffie en krentenwegge lekker bijgepraat over de wisents en wisentkalfjes.

Noa Proat Party (oktober)

Wat is er nou mooier dan het motorseizoen af te sluiten onder het genot van een hapje, drankje een vette band en de inmiddels beruchte kippetjes van Poelier Veneberg. Het laatste weekend van oktober wordt (inmiddels) traditioneel afgesloten met de Noa Proat Party. Speciaal voor eigen leden en de leden van de omliggende motorclubs.

Clubavond speciaal (november)

Dit themafeest is speciaal georganiseerd voor alle Wisent leden en speciaal genodigden. Elk jaar wordt er weer een leuk thema bedacht waarop menig creatief brein los kan gaan. Van Vet Vout tot Après ski, van Hollywood tot glitter and glamour.

Kerstdarttoernooi (december)

Een gezellig dart toernooi voor zowel de dartende als niet-dartende Wisents. Gewoon even gezellig een pijltje gooien of lekker slap ouwehoeren met elkaar.